SoftwareMaster.hu - Alkalmazás és webfejlesztés mesterfokon! Hungarian English
Regisztrált Android fejlesztő Apple iOS fejlesztő Windows alkalmazás fejlesztő Bacskó Levente Zsolt - LinkedIn Bacskó Levente Zsolt - Facebook Bacskó Levente Zsolt - Skype

Felhő alapú technológiák

(2017. 04. 04.)

Mai nap előadást tartottam a Gépészeti Szakközépiskolában Mátészalkán az informatika szakos és OKJ felsőfokú IT képzéstben részt vevőknek a felhő alapú technológiákról, és azok szerepéről a vállalkozások infrastruktúrájában.

Felhő alapú rendszerek

Az előadás során megmutattam, hogyan tudnak a cégek üzleti előnyt szerezni felhő alapú rendszerek bevezetésével, beszéltünk a technológia előnyeiről és hátrányairól, alkalmazhatósági területeiről.

Létrehoztunk együtt a MS Azure felhőszolgáltatásban egy SQL adatbázist, majd teszteltünk egy alkalmazást, ami egy normál Windows platformra írt alkalmazás, de az adatbázisát felköltöztettük felhőbe.

Láthatták a tanulók is, hogy addig, amíg van akár egy mobiltelefonról megosztható internet a közelben, az üzleti alkalmazás gördülékenyen működik, és a cég adatai teljes biztonságban lehetnek.

A kérdések között elhangzott egy nagyon fontos, amire szeretnék itt is választ adni.
A kérdés így szólt: "mennyire érezhetik a cégek biztonságban az adataikat ha egy online elérhető helyen tárolják?".
A válaszom erre az volt: "mennyivel érzi biztonságosabbnak egy helyi rendszergazda által bütykölt szervert, amik általában a frissítések és távelérés miatt ígyis-úgyis internetre vannak kötve, mint mondjuk a Microsoft kiszolgálóparkját?"

Az előadáshoz tartozó prezentáció az alábbi linken érhető el: http://softwaremaster.hu/data/files/FelhoAlapuRendszerek.pptx


Szeretné hatékonyabbá tenni vállalkozását?

IT hatékonyságnövelés

A cégek hatékonyságát jelentősen befolyásolja, hogy milyen informatikai rendszereket használnak. Egy régi, nehezen használható, vagy már hivatalos támogatás nélküli szoftver valós veszélyt jelent a mindennapi üzletmenetben.

Ha szeretné, hogy vállalkozása még hatékonyabbá váljon, kérem keressen fel, hogy egyéni, személyreszabott alkalmazással segítsem mindennapi üzleti tevékenységeit.


Mi a jó weboldal titka?

Weboldal készítés Nyíregyháza

- Korszerű design és cégarculat

- Keresőoptimalizálás (SEO)

- Lényegretörő, hasznos tartalom

- Kapcsolódó Facebook, Google+, LinkedIn profilok


 


Mobil nézet